Marianne van Heeswijk

Marianne van Heeswijk

Marianne van Heeswijk (1961) heeft haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunst te Arnhem en aan de Academie voor beeldende vorming te Tilburg gevolgd. Daarna heeft zij 3 jaar als vormgeefster in New York City gewerkt. Zij verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen en materialen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot barokke illustratieve objecten.

De oorspronkelijke functie van elk voorwerp vervalt en krijgt in het geassembleerde object een nieuwe rol. De interactie tussen ogenschijnlijk autonome vormen en dessins staat daarbij centraal. Op deze manier ontwerpt Marianne van Heeswijk, naast haar autonome objecten, ook sieraden, schalen, collages, wandwerk en dessins.

Het werk van Marianne van Heeswijk gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen waarmee de werkelijkheid herschapen wordt en waarin alles gelijkwaardig aanwezig is. Grenzen vervagen, het een gaat over in het ander en vormt een nieuwe waarheid, een nieuw samenzijn, een nieuwe wereld.

Kunstwerken van Marianne van Heeswijk