Slaats, Miriam

Miriam Slaats (1958), winnares van de publieksprijs van het AVRO programma Kunstblik, wint in 1999 in Florence, Italië, met haar catalogus de eerste prijs als mooiste kunstboek van Europa. Opnieuw wint zij in Washington de eerste prijs; de prestigieuze Sappi Award als zijnde het mooiste kunstboek van het jaar.

"Miriam Slaats heeft de zon aan haar hakken", schrijft het Brabants Dagblad. Een gevoel ligt aan de basis van een schilderij. En bijna altijd ontstaat dan een vrolijk werk in vooral helder geel, oranje, groen of blauw, waarin de emotie van het moment centraal staat. Zij roept bij ieder die haar werk ziet een vrolijk gevoel op, je hoeft er niets voor te doen, je begint vanzelf te lachen. Een vitaliteit die aanstekelijk werkt. Slaats heeft onmiskenbaar een eigen stijl die zij ontwikkelde toen zij in Spanje woonde. Invloeden van Miro, de kleuren, de zon, de warmte... Wellicht werkt deze Spaanse invloed door in haar prachtige lijsten, die zonder meer een bijdrage leveren aan haar feestelijke schilderijen.

Publicaties: Avant Garde, Nouveau, Elegance, Eigen Huis, Vrij Nederland en Elsevier. En diverse dagbladen.

Tentoonstellingen: Miriam Slaats geniet internationale bekendheid en heeft geëxposeerd in Europa (België, Spanje, Italië, Engeland en Nederland), U.S.A en Zuid-Amerika.

Bekend van "de Stoel" van Rik Felderhof, de stoel heeft zij beschilderd voor een goed doel en deze is in het Amstelhotel geveild voor de Clinic Clowns.

Kunstwerken van Slaats, Miriam

Er zijn nog geen kunstwerken van deze kunstenaar toegevoegd aan onze collectie.