Stips, Wouter

Wouter Stips

Wouter Stips, geb. 30 - 03 - 1944, Wassenaar
Wouter Stips hield zich na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten.
Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde verschillende boeken en theaterstukken.
Vanaf 1980 legde hij zich toe op het schrijven, regisseren en ontwikkelen van televisieprogramma's, waaronder dokumentaires over theater, drama- en comedyseries. Na 15 intensieve televisiejaren besloot hij in 1995 weer terug te keren bij zijn oude liefde, het vrij-schilderen.
In 1996 exposeerde hij voor het eerst in een speciaal voor die gelegenheid gehuurde en omgebouwde winkel aan de Denneweg in Den Haag. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Er volgden vele exposities en publicaties in binnen - en buitenland.
Hij schreef en schilderde drie kunstboeken ( 1 in samenwerking met Huub Oosterhuis ) en werkt vanaf het najaar 2004 aan bronzen en keramische beelden voor exposities en in opdracht.

Wouter woont en werkt in Hilversum ( en regelmatig in Spanje )
Hij is gehuwd met tv presentatrice / actrice Martine van Os.

Kunstwerken van Stips, Wouter