Vermeer, Karin

 

Karin Vermeer

Karin Vermeer is geboren in 1970 en opgegroeid in de stad Tilburg. In 1994 ronde ze haar studie fashion design, illustratie en schilderen af op de Willem de Kooning academie.

 

Na haar studie is ze direct aan de slag gegaan voor verschillende klanten, voornamelijk in het schilderen in opdracht en decoratie schilderingen. In 2000 heeft ze zich meer gericht op digitale kunst en ronde succesvol meerdere cursussen en programma's af. Nu schildert ze voornamelijk in opdracht van welke geschikt zijn voor de interieur branch. Natuurlijk maakt ze ook nog illustarties en ander autonoom werk. Haar werk is altijd zeer divers en veelal combineert ze realisme met abstracte materie waardoor prachtige werken ontstaan. We kunnen haar het beste omschrijven als een duizendpoot die geen enkele materie schuwt om zo haar technieken, kunstwerken en gevoelens uit te breiden.

 

Ze heeft een hoge vorm van empathie voor kleuren, stijlen en designs. De hoofd materialen die ze gebruikt zijn acryl,- en olieverf, model pasta's, verschillende gels, fotografie en andere uitzonderlijke materialen. Een groot gedeelte van haar werk bestaat uit het creeren van prachtige en fascinerende digitale ontwerpen. Dit gebeurt veelal in opdracht waar Cobra art een van haar grotere partners in is. Met deze relatief nieuwe vorm van kunst kan ze al haar gevoelens op een compleet nieuwe wijze delen. Doordat ze zo divers is zorgt, de combinatie tussen digitale,- en schilderkunst op canvas, dat haar werken een natuurlijke vorm van balans en glans vertonen maar nog steeds enorm betoverend en vernieuwend zijn.

Kunstwerken van Vermeer, Karin