Kunstenaar

Dirk Karsten

Dirk Karsten

Kunstenaar

Dirk Karstens

Dirk Karsten; is een internationaal bekende Nederlandse fotograaf. Hij heeft met zeer veel succes in verschillende richtingen van de fotografie gewerkt. Met zijn werk heeft hij bijna 300 prijzen wereldwijd gewonnen. Onderscheidingen van o.a. Art Director Clubs en Media prijzen wereldwijd. waaronder, Clio Awards, Gold en Silver van de Lucie Awards. Zijn werk staat op de omslag en in elke uitgave van de “200 Best Advertising Photographers Worldwide” en is gepubliceerd in de prestigieuze jaarboeken van Communication Arts, Photo Graphis, Lürzers Archive en nog vele anderen.

Dirk persoonlijke perspectief over ruimte en vorm blijven beschrijvend en realistisch maar trekt toch de aanschouwer in een tijdloze ambiance. Kenmerkend voor het werk van Karsten is het creéren van prachtige en fantasierijke beelden die verhalen vertellen en waarin de aanschouwer verdwaald in een tijdloze omgeving.

De interesse van Karsten verschuift de laatste jaren steeds meer van reclame naar kunst fotografie. Zijn werk is wereldwijd te zien in verschillende musea en Art galleries. In 2018 werd Karsten uitgenodigd om zijn werk te tonen op de Biënnale van Venetië.

Karsten woont en werkt in Amsterdam en Florida. Hij regisseert reclame films en fotografeert maar geeft ook lezingen over visuele communicatie en begeleid jonge fotografen in hun carrière.

Video's van Dirk Karsten
Kunstwerken van Dirk Karsten