Beschrijving

Prachtig glazen hangobject.

Afmeting ± 28 cm

—–

Maciej Habrat werd in 1971 geboren in Krosno. Zijn vader was een glasblazer, dus Maciej heeft vanaf zijn kindertijd urenlang geobserveerd hoe hard het werk was om glazen meesterwerken te maken. Zijn vader liet hem ook zijn unieke werken zien, alsook de geheimen om dat te maken. Glas werd Maciej’s passie. Hij begon zijn opleiding aan de kunstacademie in Miejsce Piastowe in 1986. Na het afronden van de studie verhuisde hij naar Wrocaw om te studeren aan de meest prestigieuze Academie voor Schone Kunsten in Polen, de keramiek- en glasfaculteit. Tijdens vakanties en vrije tijd reisde hij naar zijn geboortestad Krosno om zijn handvaardigheden te ontwikkelen in de glasblazerij in Krosno. Hij maakte de MA Thesis-Vaas met de graal techniek onder toezicht van Professor Zbigniew Horbowy in De Glazen Kathedraal in Wrocław.

Na zijn afstuderen kwam hij terug naar Krosno en begon een samenwerking met beroemde glasblazerijen. Hij ontwierp ook glaswerk voor glasfabrieken in Inowrocław.

Het is altijd Maciej’s droom geweest om artistiek glas te ontwerpen, dus in 1997 opende hij zijn eigen bedrijf Glasstudio Habrat. Sinds die tijd heeft Maciej vele meesterwerken tot leven gebracht: sculpturen, hangobjecten, beeldjes, decoratieve voorwerpen – allemaal gemaakt in fusing techniek. Zijn stijl is gemakkelijk te herkennen in vele galerieën over de hele wereld. De unieke werken van Maciej werden zelfs tentoongesteld in het Corning Museum of Glass te New York in de Verenigde Staten.