Kunstenaar

Parastone Sculptures

Kunstschilder - Profisti - Parastone

Kunstenaar

Parastone Sculptures

Parastone

Creator of Museum Gifts

Al bijna 60 jaar ontwerpt en distribueert Parastone met succes decoratieve beelden, deels van een tijdloze klassieke schoonheid, deels aansluitend bij de heersende trends. De Mouseion collectie vormt het hart van onze collectie. Naast waarheidsgetrouwe kopieën van belangrijke en bekende kunstwerken bestaat Mouseion ook uit driedimensionale interpretaties van schilderijen en tekeningen van vele kunstenaars, variërend van Jheronimus Bosch tot Salvador Dali, van Degas tot Gustav Klimt. Parastone verkoopt bovendien in grote delen van Europa succesvolle beelden van ontwerpers zoals Guillermo Forchino, Albert Dubout en Jacky Zegers.

Parastone mag een aantal van ’s-werelds bekendste musea tot haar klanten rekenen. O.a. in het ©J. Paul Getty Museum en het Philadelphia Museum of Art worden ook speciale, in opdracht, ontworpen beelden verkocht. Naast beelden verkoopt Parastone ook diverse cadeauartikelen zoals vazen, paperweights en onderzetters.

Geschiedenis

Parastone is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Het bedrijf was oorspronkelijk een onderdeel van de, in 1880 opgerichte, gerenommeerde kunsthandel ‘Borzo’. Het werd opgericht toen de Italiaan Joseph Borzo zich in Den Bosch vestigde. Later is het bedrijf overgenomen door de familie van Rosmalen. Parastone specialiseerde zich binnen dat bedrijf in het restaureren van voornamelijk kerkelijke kunst. Toen daarnaast steeds meer beelden naar eigen ontwerp werden geproduceerd, werd in 1963 besloten tot de oprichting van Parastone als zelfstandig bedrijf. Parastone is gevestigd in ’s-Hertogenbosch, een historische stad in het zuiden van Nederland, en de geboorteplaats van de bekende middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch.

Kwaliteit

Parastone staat voor kwalitatief goede producten. Onze beelden worden gemaakt van steen- en marmerpoeder welke door middel van kunsthars gebonden wordt.  Deze vorm van productie zorgt ervoor dat de beelden een degelijke en duurzame kwaliteit hebben.

Video's van Parastone Sculptures
Kunstwerken van Parastone Sculptures