Kunstenaar

Richard Orlinski

Kunstenaar

Richard Orlinski

Richard Orlinski is een Franse kunstenaar die werd geboren in Parijs in 1966. In 2004 begon hij sculpturen te maken en is altijd omringd geweest door een team van zeer bekwame technici. Zijn kunstwerken, ontworpen met het concept “Born Wild”, weerspiegelen de belangrijkste waarden in een eigentijdse stijl, die nooit toegeeft aan het vulgaire, de extravagantie of het vluchtige.

Richard Orlinski’s werken spreken een breed publiek aan. Orlinski is eregast geweest op de Art Elysées Fair, Art Paris Fair, Artiferia in Bologna en Cannes, Deauville en Cabourg Festival. In 2010 was Richard Orlinski de op één na best verkopende hedendaagse Franse kunstenaar in Frankrijk volgens Art Price en twee van zijn kunstwerken behoren tot de 10 hoogste veilingen van 2011.

Richard Orlinski beeldhouwt om de werkelijkheid te verheffen en creëert levende, mooie en tijdloze kunstwerken die emotie opwekken in de ogen van het publiek. Richard Orlinski maakt voornamelijk gebruik van hedendaagse materialen zoals hars en aluminium, maar ook marmer, steen en brons.

Richard Orlinski richt zich met het concept “Born Wild” op het omzetten van negatieve vitale impulsen in positieve emoties, om van primitieve instincten naar beschaafde emoties over te gaan. De vectoren van deze metamorfose zijn de esthetiek van het werk, de zoektocht naar perfectie en de perceptie van de toeschouwer. Orlinski vindt dat kunst toegankelijk is voor iedereen; hij creëert kunstwerken die inspelen op onze impulsen, onze archaïsmen.

Video's van Richard Orlinski
Kunstwerken van Richard Orlinski