Kunstenaar

Teis Albers

Teis Albers

Kunstenaar

Teis Albers

“Teis Albers is een kunstenaar uit Berlicum. Hij brengt elementen uit de natuur en pop-art samen met zijn eigen handschrift.De kijker blijft nieuwe dingen ontdekken in zijn ingewikkelde arrangementen, met verborgen details in elke compositie.”

Vanuit het onderbewustzijn speelt hij met deze verschillende elementen en laat hij de composities laag voor laag ontstaan. Alles komt samen in een collage waar hij volledige controle heeft over grootte, compositie en kleur. Daarna volgt de fysieke bewerking, deze wordt opgebouwd met diverse materialen. De basis is digitaal maar de finishing touch is handwerk. De werken zijn een mix van illustratie, fotografie en verschillende compilatietechnieken.

Hij studeerde aan de grafische school in Eindhoven en begon na zijn afstuderen als freelancer te werken. Na enkele jaren van werken en wonen in de stad ‘s-Hertogenbosch verhuisde hij naar een meer afgelegen dorp. Dit contrast tussen stad en dorp vormt de basis voor zijn hedendaagse kunst, gebarsten muren met lagen gescheurde posters direct naast natuur en een weids uitzicht.

Door zijn brede interesse in de kunst wil hij zich niet committeren aan een bepaalde stijl. Liever zoekt hij de grenzen op van zijn kunnen en experimenteert hij graag met nieuwe technieken.

Voor de Bouquet serie fotografeert hij iedere bloem los om deze later digitaal samen te voegen tot een boeket waar diverse grafische lagen tussen worden gevoegd.

De Mixed-Media kunstwerken zijn expressieve collages waarin alles kan gebeuren. Een combinatie van texturen, grafische lagen, gevonden elementen en fotografie …alles in de mix.

Video's van Teis Albers